Beboerne sagde ja – trods alt

Beboerne sagde ja – trods alt

Beboerne i Sundby-Hvorup Boligselskabs afdeling 3, havde allerede tilbage i 2021 sagt ja til den helhedsplan, som med støtte fra Landsbyggefonden, skal bringe de klassiske rødstensblokke med 541 boliger op til nutidens (og fremtidens) standarder. Men inflation og renteniveau blev en snubletråd, da det store renoveringsprojekt med et budget på 262 mio. kr. blev sendt i licitation.

Derfor skulle helhedplanen genåbnes – og efter en åben proces med involvering af afdelingsbestyrelse og beboere hen over vinteren, fik boligselskab, tekniske rådgivere og Landsbyggefonden tilpasset planen.

I respekt for den oprindelige beslutning skulle beboerne kort før påske godkende planen (endnu engang). Og dermed rundede vi også 20 nyhedsbreve, som siden 2015 har sikret, at alle beboere har været orienteret og involveret i den komplicerede sag. Beboerne kvitterede med et overbevisende ja tak (134/16).

Et forløb som dette forudsætter nemlig, at boligselskabet hele vejen involverer og orienterer. Og sørger for, at alle beboere er trygge ved, at vi alle sammen arbejder for at få det bedste resultat. Det har været en fornøjelse at være med som kommunikationspilot på hele turen.